Guido over Trainen outside the box

Goaltrainers - Guido

Guido Soeteman is medeoprichter van Goaltrainers waarmee hij inspireert om mensen te bewegen op basis van wat ze aankunnen, met eigen lichaamsgewicht als uitgangspunt. Dit levert wekelijks een aantal lessen calisthenics met een enthousiaste groep in de buitenlucht op. De buitenlucht geeft zuurstof. Guido: ‘We zijn teveel gewend aan het binnenklimaat, het gemak van de verwarming die aanstaat. Maar sporten in de buitenlucht geeft meer ruimte en energie. Het is letterlijk trainen outside the box!’ 

Fit worden zonder sportschool, juist in deze tijd hebben we de mogelijkheden om ons eigen lichaam beter te leren kennen. Wat kunnen we wel en hoeveel bewegingen zijn er wel niet om sterker te worden. Sportscholen dicht, voor veel mensen een uitdaging. De GoalTrainers methode gaat uit van je innerlijke kracht, je eigen lichaam en daagt je op jouw niveau uit. 

Opdrukken of optrekken nog lastig, ook dan hebben we een variatie die je gewoon thuis kunt uitvoeren. 

Je grenzen leren verleggen 

In beweging zijn is in ontwikkeling zijn. Guido: ‘Bewegen is een onwijs mooi begin, waarbij je letterlijk beweegt met je fysieke lichaam als uitgangspunt. Op die manier leer je steeds weer een stukje van je persoonlijke grenzen te verleggen. 

Dit heeft niet alleen effect op je buitenkant, zoals het ontwikkelen van spieren, het kwijtraken van gewicht, maar juist ook op je binnenkant. 

Al sportende en bewegende kom je erachter dat je meer kunt dan je denkt. Dat heeft invloed op je gedachtegang, je zelfvertrouwen, oftewel je mentale en emotionele wereld. 

De manier waarop je de wereld en jezelf waarneemt verandert langzamerhand waardoor een groei in bewustzijn ontstaat. En dat is van grote waarde. Niet alleen voor onszelf, maar ook de wereld om ons heen. Transformeren kan je leren! 

Doe wat goed voor je voelt en maak een begin.’  

-> Vraag een gesprek aan met Guido